Constructing a Distance Piece

A 25 division distance piece using Lambu Km instead of the usual Km side by side with a normal Timepiece.

Fig : 4                                                              Fig : 5

           

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Usual Time Piece                                             Suggested Distance Piece

With 12 Divisions                                             with 25 Divisions

i.e. Half a day or                                               i.e. Full Day with 25 Hours

12 Hours double this

is 24 Hours i.e.             1 Day

           

40,075 Km                  = 40,000 Lkm                          Causes 24 Hrís *        

20,037.5 Km               = 40,000/2 = 20,000 Lkm        Causes 12 Hrís *                    

1,669.79169 Km         = 40,000/25 = 1600 Lkm         Causes 1 Hr *             

27.82986 Km              = 1600/40 = 40 Lkm                Causes 1 Minute *       

0.463831 Km              = 40/40 = 1Lkm                       Causes 1 Second *      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Figure - 6

 

 

 

 

*See Footnote on Page 11


(12)

Go to Page

Cover Page Comments Title page I II III IV 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 INDEX i ii iii iv About the Author